REGIO - WIJK-WERKEN MAASLAND ONDERSTEUNT VACCINATIECENTRUM LANAKEN-MAASMECHELEN

De projectvereniging "Wijk-Werken Maasland" werkt al langer samen met de gemeenten Lanaken en Maasmechelen. De wijk-werkers die actief zijn in de regio zullen de besturen nu ook ondersteunen bij de uitrol en uitvoering van de vaccinatiestrategie.

Het vaccinatiecentrum Lanaken-Maasmechelen is midden februari gestart met één vaccinatielijn voor het vaccineren van onder andere de zorgverleners. Afhankelijk van de toelevering van de vaccins zal het uitgebreid worden tot maximum vier vaccinatielijnen. Bij een volledige capaciteit krijgen ongeveer tachtig inwoners per uur hun coronaprik! Om de vier lijnen tegelijkertijd te bemannen zijn ruim veertig medewerkers nodig. Het gaat van administratieve krachten tot medische medewerkers, die aangeleverd worden door de Eerstelijnszone Maasland. Daarnaast zijn er ook parkeerwachters en stewards nodig, dit zijn voorbeelden van taken die de wijk-werkers op zullen nemen.

Wijk-werken is een activeringsmaatregel gericht op het activeren van werkzoekenden en leefloongerechtigden. Op deze manier kunnen werkzoekenden werkervaring opdoen op de reguliere arbeidsmarkt. 

De gemeenten krijgen dus niet alleen extra ondersteuning door bij de vaccinatiestrategie, en dragen op deze manier hun steentje bij in het opnieuw toeleiden van werkzoekenden naar de reguliere arbeidsmarkt. Een win-win dus!

Bijkomend hopen de gemeentebesturen hiermee een signaal te geven naar andere gebruikers dat ook meer administratieve en logistieke taken tot de mogelijkheden van het wijk-werken behoren.

Meer informatie over wijk-werken vind je hier, en je kan hen ook terugvinden op Facebook. Wil je meer informatie over wat wijk-werken voor jou kan betekenen? Neem zeker contact op via 089 36 54 40 of administratie@wijkwerkenmaasland.be.

Gepubliceerd op maandag 15 februari 2021 9 u.