REGIO - SBM LANCEERT GEZONDHEID OP DE WERKVLOER

De vzw’s SBM, Hebe en M-Plus hebben, in samenwerking met het ‘Vlaams Instituut Gezond Leven’, acties ondernomen rond gezonde voeding en een gezonde levensstijl.

Elke maand ontvangen de medewerkers een stuk fruit of groente dat bijzonder in de kijker wordt gezet. Er worden affiches uitgehangen met een receptje en de gezondheidsvoordelen. Ook de prijs wordt vermeld zodat de medewerkers zien dat een gezond tussendoortje niet duur hoeft te zijn.

De bedrijven kiezen bewust voor seizoensproducten en lokale producten.

Ook acties rond duurzaamheid werden doorgevoerd zoals de vervanging van grote plastiek flessen water door thermossen. Deze thermossen worden in de winter gebruikt voor de soep die 1 keer per week wordt aangeleverd.

Een bijzondere aandacht wordt besteed aan het stoppen met roken. In samenwerking met een erkende tabakologe zijn infosessies georganiseerd om de gevaren van het roken, de kostprijs van rookwaren, enz. toe te lichten. Geïnteresseerden kregen daarna de mogelijkheid om aan te sluiten bij 8 rookstopsessies. Het roken wordt verder ontmoedigd door bijvoorbeeld het beperken van plaatsen waar gerookt mag worden.

De acties zijn goed onthaald en zullen in de toekomst verder uitgebreid worden.

Gepubliceerd op dinsdag 9 maart 2021 9 u.