REGIO - ONLINE NETWERKEVENT "SOCIALE ECONOMIE MAASLAND (NET)WERKT!"

Alles was geregeld voor het netwerkevent voor de Maaslandse sociale economie bedrijven en de leden van het intergemeentelijk samenwerkingsverband sociale economie Maasland. Het coronavirus stak stokken in de wielen, maar gelukkig er is meer nodig dan een pandemie om ons tegen te houden!

Onder het motto "the show must go on(line)" werd er daarom een volledig online event uitgewerkt.

Deze netwerkactie is immers één van de jaarlijks verplichte acties in kader van de regierol sociale economie. Het doel van deze actie was tweeledig: enerzijds het informeren van de deelnemers over de uitbreiding van de regierol naar werk en sociale economie, anderzijds een kennismaking tussen de sociale economiebedrijven (onderling) en de leden van het beheerscomité van de interlokale vereniging. 

Netwerken moet natuurlijk ook leuk blijven. Daarom ontving elke deelnemer een netwerkbox met (h)eerlijke hapjes en drankjes van sociale economiebedrijven uit de regio, of lokale handelaars. Op die manier konden we coronaproof klinken op een geslaagd event. Als extra fun-element werd er ook een "digitale meeting bingo" aan toegevoegd, en er werd een netwerkspel voorzien op het einde.

Het resultaat? Een geslaagde eerste kennismaking met boeiende gesprekken en discussies, een presentatie met veel interactie waar de deelnemers ongetwijfeld veel van hebben opgestoken, en dit alles met een lekker lokaal hapje en drankje. En belangrijker: tevreden deelnemers en een tevreden regisseur sociale economie die uitkijken naar een volgende ontmoeting! Winston Churchill had zeker gelijk met zijn bekende uitspraak "never waste a good crisis".

Bedankt aan deze bedrijven voor prachtige, (h)eerlijke, kwalitatieve, lokale producten die in de netwerkbox gebruikt werden: Wijnbouw Kasteel Vilain XIIII (Maasmechelen), Kuva Dranken (Kinrooi), AC Locomotief (Lanaken), Domein Ommersteyn (Dilsen-Stokkem), Jane and Fred (Lanaken), Bewel vzw (Diepenbeek - met vestiging in Maaseik), Illochroma (Genk), Chocolaterie Bonaparte (Maaseik), Lekker Lokaal (Maaseik), Toerisme Kinrooi, De Merchandise Fabriek. En last but not least: bedankt aan alle deelnemers voor jullie aanwezigheid, gedrevenheid en enthousiasme, graag tot een volgende netwerkmoment in 2021!

Gepubliceerd op dinsdag 24 november 2020 17 u.