Online netwerkmoment "sociale economie Maasland (net)werkt!"

Één van de jaarlijks verplichte acties in kader van de regierol sociale economie is een actie rond netwerking. Het doel van de netwerkactie voor 2020 was tweeledig: enerzijds het informeren van de deelnemers over de uitbreiding van de regierol naar werk en sociale economie, anderzijds een kennismaking tussen de sociale economiebedrijven en de leden van het beheerscomité van de interlokale vereniging sociale economie Maasland (meer informatie over het beheerscomité lees je hier).

Alles was geregeld voor een geslaagd netwerkmoment, dat zou plaatsvinden op 24 november 2020: een interessant onderwerp en spreker, een unieke locatie, uiteraard met een lekker hapje en drankje. Jammer genoeg stak het coronavirus stokken in de wielen, maar gelukkig is er meer nodig dan een pandemie om de sociale economie in het Maasland tegen te houden! 

Onder het motto "the show must go on(line)" werd er een volledig online alternatief uitgewerkt met een interessante toelichting over de uitbreiding van de regierol naar werk en sociale economie met veel interactie. Vervolgens deelden de Maaslandse sociale economie bedrijven hun ervaringen over de impact van covid-19 op hun bedrijf met elkaar en de leden van het beheerscomité. 

Een netwerkmoment moet natuurlijk ook leuk blijven. Daarom ontving elke deelnemer een persoonlijk afgeleverde netwerkbox met (h)eerlijke Maaslandse hapjes en drankjes van sociale economie bedrijven of lokale handelaars. Op die manier konden we samen coronaproof klinken en het gezellig maken achter onze computer- of laptopschermen. Als extra "fun-element" werd er tevens een netwerkbingo aan toegevoegd en een netwerkspel voorzien.

Het resultaat? Een geslaagde kennismaking met boeiende gesprekken, een presentatie met veel interactie waar de deelnemers ongetwijfeld veel van opstaken met een lekker lokaal hapje en drankje. En belangrijker: tevreden deelnemers en een gelukkige regisseur sociale economie.

Bedankt aan deze bedrijven voor de prachtige, (h)eerlijke, kwalitatieve, lokale producten die in de netwerkbox gebruikt werden: Wijnbouw Kasteel Vilain XIIII (Maasmechelen), Kuva Dranken (Kinrooi), AC Locomotief (Lanaken), Domein Ommersteyn (Dilsen-Stokkem), Jane and Fred (Lanaken), Bewel vzw (Diepenbeek - met vestiging in Maaseik), Illochroma (Genk), Chocolaterie Bonaparte (Maaseik), Lekker Lokaal (Maaseik), Toerisme Kinrooi, De Merchandise Fabriek. En last but not least: bedankt aan alle deelnemers voor jullie aanwezigheid, gedrevenheid en enthousiasme, graag tot een volgende (fysiek?) netwerkmoment in 2021!