ALGEMEEN - DATA SOCIALE ECONOMIE VLAANDEREN

Het jaarrapport sociale economie in Vlaanderen (2018) en de interactieve tool collectief maatwerk bieden een zicht op de sociale economie in Vlaanderen.

Het departement werk en sociale economie publiceerde recent haar jaarrapport sociale economie in Vlaanderen (2018). De 4 werkvormen van sociale economie worden hierin onder de loep genomen: lokale diensteneconomie, sociale werkplaatsen, beschutte werkplaatsen en arbeidszorg. Sinds 01/01/2019 wordt dit onderscheid niet meer gemaakt en werden sociale en beschutte werkplaatsen vervangen door maatwerkbedrijven.

Het rapport schetst een globaal beeld van de sociale economie in Vlaanderen, en zoomt dieper in op de kenmerken van doelgroepwerknemers. Dit zijn mensen die tewerkgesteld zijn in de sociale economie. Het volledige rapport kan u hier nalezen. Het rapport van 2019 wordt verwacht in het najaar van 2020.

Aanvullend op het jaarrapport sociale economie, werd de "interactieve tool collectief maatwerk” gelanceerd. Deze geeft iedereen de mogelijkheid zelf aan de slag te gaan met de meest up-to-date gegevens over de maatregel "collectief maatwerk". Je kan de interactieve tool hier¬†terugvinden.

Het volledige nieuwsbericht lees je hier.

Gepubliceerd op zondag 31 mei 2020 9 u.