REGIO - BEWEL WORDT EEN VERSTERKTE ORGANISATIE

Hoewel Bewel al 57 jaar succesvol bestaat, proberen ze nog steeds continue te verbeteren. Daarom werd er gesleuteld aan de interne structuur.

De verschillende werkplaatsen of sites kregen meer autonomie. Verantwoordelijkheden die voorheen gecentraliseerd waren, bevinden zich nu op site-niveau, dichtbij de maatwerkers. Elke site kreeg een team dat hiervoor instaat. De site manager staat aan het hoofd en moet de twee kernprocessen plaatselijk in balans houden. Een centrale expertisecel staat de site teams bij op het vlak van sociaal beleid, ontwikkeling maatwerkers, preventie en welzijn, milieu, kwaliteit, technologie en innovatie, en werkvoorbereiding.

Op die manier krijgen de sites meer kansen om zich teĀ ontwikkelen en sterker in hun schoenen te staan. Sterkere sites zorgen voor een sterker Bewel, vandaar de versterkte organisatie.

Benieuwd hoe de versterkte organisatie van Bewel tot stand kwam? En welke veranderingen en voordelen dit met zich meebrengt voor klanten en medewerkers? Je leest er alles over in dit artikel.

Gepubliceerd op vrijdag 16 april 2021 9 u.