ALGEMEEN - MAATWERKBEDRIJVEN ESSENTIEEL VOOR BEOOGDE 80% TEWERKSTELLINGSGRAAD

De sociale economie is van onschatbare waard stelt gedeputeerde van Economie Tom Vandeput. Dat zegt hij niet zomaar: uit een interprovinciale verankeringsstudie van de vijf Vlaamse provincies blijkt dat maatwerkbedrijven jaarlijks voor 88 miljoen euro aan toegevoegde waarde zorgen.

De arbeidsmarkt staat onder druk: steeds meer vacatures blijven open staan. Een groot aantal inactieven heeft een zekere afstand tot de arbeidsmarkt. Om de werkzaamheidsgraad van 80% te bereiken moeten we ook deze mensen aan het werk krijgen en houden. 

Dankzij maatwerkbedrijven kunnen ze hun competenties versterken en een volwaardige rol in de samenleving spelen. Limburg telt 15 maatwerkbedrijven die samen 1.579 klanten hebben waaraan ze bijna 30 miljoen euro omzet te danken hebben. De lokale verankering valt op: 72,4% van de klanten bevindt zich in Limburg, als je de enclaves meetelt kom je zelfs op 87,1%.

Ook de sterke vertegenwoordiging van toekomstgerichte sectoren in de klantenportefeuille valt op, met name de biogebaseerde economie (10,6%) en circulaire economie (15,6%).

Het volledige nieuwsbericht lees je hier, de volledige verankeringsstudie kan je hier raadplegen.

Gepubliceerd op woensdag 15 juni 2022 9 u.